Juridik

Anna Linden

in
Tel.: 
+46 8 665 18 28
Fax: 
+46-8-665 18 06
E-post: 
anna [dot] linden [at] handelskammer [dot] se

Fido ger filmen rätta effekten

Fido är ett företag som specialiserat sig på att producera de sekvenser som inte går att filma på vanligt sätt. Sedan september 2012 ingår även ett dotterbolag i Tyskland.

Den snabba utvecklingen inom datateknik har gjort att animationer och andra specialeffekter används i allt högre utsträckning vid produktion av såväl reklamfilm som vanlig spelfilm. Fido är ett företag som specialiserat sig på att producera de sekvenser som inte går att filma på vanligt sätt. Sedan september 2012 ingår även ett dotterbolag, Fido Germany GmbH, i Hamburg med en anställd som arbetar med försäljning mot tyska reklambyråer och produktionsbolag. 

Nöjda hyresgäster ger ökad lönsamhet

Foto: Bermug /SXC.HU
Fastighetsbolag har allt att vinna på att lyssna på sina hyresgäster och använda deras synpunkter som stöd i sin verksamhetsstyrning.

-Nöjda hyresgäster leder till färre klagomål, färre omflyttningar, stärkt varumärke samt ökad lönsamhet, säger Jon Svensson, försäljnings- och marknadschef på AktivBo.

AktivBo startades 1991 av Erik och Anna-Lena Högberg, båda doktorer på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Tillsammans utvecklade de en enkät som fortfarande utgör grunden i företagets verksamhet.

Svensk fotokonst ställs ut i Berlin

Foto: Sven-Erik Johansson
Intresset utomlands är stort inte bara för svensk filmkonst, utan även för svensk fotokonst.

I september förra året öppnade Swedish Photography på Oranienburger Straße i centrala Berlin ett galleri med inriktning på svensk fotokonst.

– Sverige har många duktiga fotografer. Galleriet ska vara ett skyltfönster som visar var svensk fotokonst står i dag, säger Nina Grundemark, som står bakom galleriet.

Svensk middagssuccé till Tyskland

Foto: S. Hainz
Middagsfrid, en av Sveriges snabbast växande hemleverantörer av matvaror, etablerar sig nu i Tyskland under namnet KommtEssen.

Middagsfrid tog Tysk-Svenska Handelskammaren till sin hjälp att bilda det tyska bolaget.

Arbetsrätt

in
Anställningsavtal enligt tysk rätt?

Den tyska arbetsrätten är komplicerad. Det är därför mycket viktigt att göra rätt från början. Vi hjälper dig med att upprätta anställningsavtal enligt tysk rätt och bistår dig med alla andra frågor kring den tyska arbetsrätten.

Kontakta oss gärna för mer information!

Översättning

in
Undvik missförstånd i din juridiska kommunikation!

Vi på juristavdelningen hjälper dig gärna i din kommunikation med tyska företag och institutioner. Låt oss översätta dina avtal, ansökningar och annat juridiskt material så undviker du missförstånd i din kommunikation med tyska institutioner och företag.

Seminarier

in
Är du i behov av juridisk information om Tyskland? Eller vill du lära dig mer om tyska skatteregler?

Våra jurister skräddarsyr ett seminarium efter ditt informationsbehov. Arbetsrätt, bolagsrätt eller skattefrågor - våra experter anpassar sina utbildningar efter ditt informationsbehov.

Skiljedom & Medling

in
Problem med tyska affärspartner?

Vår juridiska avdelning har redan vid flera tillfällen framgångsrikt intervenerat och bidragit till förnuftiga kompromisser. Avdelningen administrerar även Tysk-Svenska Handelskammarens permanenta skiljedomstol med säte i Stockholm och Düsseldorf.

Fordringar

in
Öppna fordringar i Tyskland?

Ibland uppstår tyvärr problem med betalningsansvar och företag blir tvungna att vidta rättsliga åtgärder. När kunden eller leverantören befinner sig utomlands är det ofta oklart vart man ska vända sig för att få relevant information om hur inkassoärenden bedrivs. Juristavdelningen hjälper dig med att driva in din fordring i Tyskland.

Prenumerera på innehåll