Världspremiär för soldrivna flygplan på ILA Berlin Air Show

Foto: ILA Berlin Air Show 2010
Electra One Solar, ett komplett solenergidrivet och nästintill ljudlöst flygplan, visas för första gången någonsin på flygindustrimässan ILA Berlin Air Show. Samtidigt invigs den nybyggda arenan Berlin ExpoCenter Airport.

Den 11till 16 september äger ILA Berlin Air Show rum. Den internationella mässan för flygindustrin hålls på Berlin ExpoCenter Airport i Berlin. ILA 2012 är först i världen med att presentera Electra One Solar, ett komplett solenergidrivet flygplan. Obemannade luftfartyg (UAS- Unmanned Aircraft Systems) är andra nyheter som presenteras. På ILA presenteras allt från senaste forskningsresultat och nya komponenter till färdiga flygplan och flyguppvisningar. Årets mässa fokuserar på effektivitet, energismarta produkter, miljö och klimat. Flertalet konferenser tar upp detta ämne och över 1100 utställare finns på plats. Mässan är den ultimata mötesplatsen för flygindustrin. Dietmar Schrick, vd för tyska förbundsorganisationen för luftfartsindustrin, är övertygad om att ILA 2012 kommer att bli en stor framgång.

– Med ett stort antal internationella utställare, flyguppvisningar, nyheter som Unmanned Aircraft Systems (UAS) kan vi räkna oss som en av de mest centrala luftfartsmässorna i världen, säger han.