Svenska samlingsmontern på Hannovermässan 2017

Svenska cleantech-företag på Hannovermässan

2017-07-02

13 svenska cleantech-företag ställde ut på Hannovermässan i vår. Som ett led i deras långsiktiga arbete med att främja svensk miljö- och energiteknik samlade Energimyndigheten för första gången innovativa svenska företag i en egen monter: The Swedish Energy Pavilion.

De utställande företagen presenterade lösningar inom energieffektivisering, förnybar energi, smart sensor systems, hållbar transport och återanvändning av spillolja. Den svenska montern drog många intresserade besökare och utställarna var mycket nöjda med mässbesöket:

– I Hannover fick vi träffa både tyska och internationella kontakter. Mässan har gett oss ovärderliga insikter i våra framtida marknader som vi annars inte hade fått, säger Joachim Karthäuser, Climeon.

Tysk-Svenska Handelskammaren stötte företagen i förväg och på plats med marknadsanalyser, mötesbokningar och kontakttagande till potentiella kunder, partner och leverantörer.

– De intensiva förarbetena av Tysk-Svenska Handelskammaren har maximerat vår output av mässinsatsen och vi ser väldigt mycket fram emot att gå vidare med de goda kontakterna som vi fick, säger Niklas Zandelin, Eze System.

Följande företag ställde ut på mässan:

Hannovermässan är världens ledande industrimässa som samlar sju internationella mässor under ett tak. En av dem är Hannover Messe Energy, ledande mässan för integrerade energisystem och hållbar transport med mer än 1200 utställare och nästan 100 000 besökare.

Är du intresserad av att lära dig mer om företagen? Vänligen kontakta Verena Adamheit på verena.adamheit@handelskammer.se eller 08-665 18 96. Företagen deltar i Tysklandsprogrammet som Tysk-Svenska Handelskammaren genomför tillsammans med Energimyndigheten. Vill du också vara med eller söker du mer information? Vänligen klicka här.

Kontaktperson

Verena Adamheit

Market Entry & Business Development

Telefon

+46-8-665 18 96

Kontaktperson

Anne Geitmann

Market Entry & Business Development, Mässor | Stf. affärsområdeschef

Telefon

+46-8-665 18 15