Hornbach öppnar i Sundbyberg

in
Ronnie Hellström, etableringsansvarig på Hornbach, samtalar med Josefine Nilsson, en florist
Imorgon öppnar tyska byggvaruhuset Hornbach sitt nya varuhus i Sundbyberg i norra Stockholm.

Den 23 maj öppnar bygg- och trädgårdsmarknaden på närmare 20 000 m² sina portar för allmänheten och 60 000 artiklar inom byggmaterial, trädgård, inredning och akvaristik finns på plats. Varuhuset blir det fjärde i ordningen och det största i Sverige. Hornbachs vd Oliver Garrecht är nöjd med utvecklingen i Sverige:

- Vi är nöjda med varuhusens omsättning i Sverige och vad som gör oss extra glada är att Hornbach hamnar högt i kundnöjdhetsmätningar. Man tycker att vår personal är kompetent och ger bra service. Fler varuhus är planerade i Sverige och inom de närmaste veckorna tas det första spadtaget i Helsingborg.

Även kommunstyrelsens ordförande i Sundbyberg, Jonas Nygren, är nöjd med Hornbachs etablering i kommunen:

- Vi behöver fler företag inom handeln i Sundbyberg och Hornbach blir en stor arbetsgivare i kommunen. Det byggs mycket bostäder i vår kommun och inflyttningen är stor och då behöver vi även fler arbetstillfällen för att skapa en bra balans. Vårt mål är att ha lika många arbetsplatser som bostäder, sa Jonas Nygren till Tysk-Svenska Handelskammarens redaktion när han deltog i Hornbachs pressvisning dagen före öppningen.

Prisbelönta trendbloggaren Frida Ramstedt berättade avslutningsvis om de senaste inredningstrenderna för publiken på pressvisningen.

En glad och tillmötesgående personal packade upp de sista varorna i butiken inför öppningen för allmänheten imorgon kl 7.00.