Fullsatt på invigningsmingel i Malmö

in
Ingolf Burkhardt med funkbandet Jazul från Hamburg spelade på invigningsfesten i Malmö 12 juni.
Ralph-Georg Tischer, Tysk-Svenska Handelskammaren
Jörg Himmelmann, Mercedes-Benz AB
Christoph Geist, Regenbogen AG
Norman Karsch, Tysk-Svenska Handelskammaren
Med på bilden, fr. h.: Werner Koopman, IHK Kiel, Agneta Möller, Malmö stad
Det var fullsatt när Tysk-Svenska Handelskammaren i samarbete med Mercedes-Benz bjöd in till sommarmingel på innergården till handelskammarens nya lokalkontor i Malmö.

Livebandet Jazul från Hamburg med Ingolf Burkhardt i spetsen underhöll gästerna med funkig livespelning.

Tysk-Svenska Handelskammarens vd Ralph-Georg Tischer hälsade gästerna välkomna och poängterade betydelsen av handelskammarens närvaro i Skåne där många av medlemmarna finns och näringslivet är aktivt med stor export. Jörg Himmelmann, vd för Mercedes-Benz AB, lyckönskade Handelskammaren i sina nya lokaler och såg fram emot fortsatt gott samarbete. Mercedes-Benz som del i det sydsvenska näringslivet bekräftade också att det är en bra region att verka i.

Det tyska turistföretaget Regenbogen som också var partner i evenemanget visade upp sina två första anläggningar i Sverige, i Mönsterås och i Åhus, som efter omfattande renovering nu står klara inför semestersäsongen. Företaget erbjuder inte bara campingmöjlighet utan strandhus, god mat och härligt spabesök. Regenbogen presenterades av Malin Johansson, informationschef på Tysk-Svenska Handelskammaren, och Regenbogens marknadschef Christoph Geist fanns också på plats. Och vad passar inte bättre inför sommarsemestern än en god bok? Johan Thorén från Malmöbaserade bokförlaget Thorén & Lindskog bjöd på de tyska bästsäljarna ”Upptäckten av currywursten” samt ”Tyst minut”.

Norman Karsch som ansvarar för det nya Malmökontoret  rundade av med att berätta om byggnaden som tillhör en av Malmös äldsta.

Drygt 80 personer minglade till en glad och somrig stämning på innergården där det också bjöds på god mat och dryck samt spelning av bandet Jazul med Ingolf Burkhardt i spetsen. Ingolf Burkhardt spelar trumpet i NDR-Bigband i Hamburg och jobbar dessutom som musikdocent. Han har släppt flera skivor inom projekten Jazul, Ingolf Burkhardt Quartett samt Burkhardt & Ludwig Nuss Quintett och har också spelat med trombonisten Nils Landgren.