Sara Mazur, Andreas Renschler, Henrik Henriksson och Lena Erixon

Foto: Ericsson/Scania/Trafikverket

De träffas på årsmötet och diskuterar hållbart transportsystem

2017-03-08

Tysk-Svenska Handelskammaren bjuder in till ett spännande Tyskland i dialog-seminarium under årsmötet i Stockholm. Företagsledare från Volkswagen AG, Scania, Ericsson samt Trafikverket kommer att diskutera vad som krävs för att ställa om till en ren och smart transportsektor samt vem som ska driva och finansiera utvecklingen.

Logga Tyskland i dialog

Seminariet Tyskland i dialog kommer att ske under temat "Clean and smart transportations - how and by whom?". Vår panel med experter från fordonsindustrin och infrastrukturaktörer kommer att diskutera visioner, koncept och ansvarsområden samt presentera spännande projekt och aktuella planer från både Tyskland i Sverige.  

I samtalet deltar:

Andreas Renschler,  chef för Volkswagenkoncernens lastbilsdevision och styrelseordförande för Scania

Andreas Renschler har många års erfarenhet som chef inom bilindustrin. Han startade sin karriär inom Daimler, där han bland annat ledde lastbils- och bussdivisionen och var ansvarig för produktion och inköp på Mercedes-Benz Cars och transportbilar. Sedan 2015 är Andreas Renschler medlen i styrelsen för Volkswagen AG och ansvarar för affärsområdet kommersiella fordon. I Volkswagen-ägda tillverkarna Scania och MAN är han styrelseordförande.
 

Lena Erixon, generaldirektor hos Trafikverket

Lena Erixon är sedan september 2015 generaldirektör vid Trafikverket. Dessförinnan var hon generaldirektör vid Försvarets materielverk. Hon har lång erfarenhet som myndighetschef, bl a på tidigare Vägverket 2000–2010, inom Kommunförbundet och på Finansdepartementet. Hon studerade på förvaltningslinjen vid Stockholms universitet. Lena Erixon är även ordförande i Arbetsförmedlingen.
 

Sara Mazur, forskningschef hos Ericsson

Sara Mazur är sedan 2012 chef för forskningsavdelningen på Ericsson. Under hela sin karriär på Ericsson, som började 1995, har Sara Mazur arbetat med högteknologisk forskning i olika positioner. Hon är utbildad civilingenjör i elektroteknik vid Kungliga Tekniska högskolan och har disputerat i plasmafysik. Sara Mazur har 69 egna patent och är utnämnd till en av Sveriges mäktigaste kvinnor inom digitalisering.
 

Henrik Henriksson, Scania

Henrik Henriksson är sedan januari 2016 vd och koncernchef för Scania. Han är också medlem av ledningen för Volkswagen Truck & Bus GmbH. Dessförinnan var han del i Scanias verkställande ledning med ansvar för försäljning och marknadsföring. Henrik Henriksson är civilekonom och anställdes vid Scania 1997 som trainee och har innehaft ett flertal ledande befattningar inom bolaget.

 

Läs här mer om eventet