Scania AB

Scanias vision är att vara det ledande företaget i branschen genom att skapa bestående värde för sina kunder, anställda, aktieägare och andra intressenter.

I dag är Scania en ledande tillverkare av tunga lastbilar, bussar och industri- och marinmotorer. Dessutom tillhandahåller och säljer företaget ett stort utbud av tjänstrelaterade produkter och finansiella tjänster.

Scania är verksamt i ungefär 100 länder och har mer än 35 000 anställda. Av dessa arbetar 2 400 inom forskning och utveckling, de flesta i Sverige i närheten av företagets produktionsenheter. Scanias inköpsavdelning kompletteras av lokala inköpskontor i Polen, Tjeckien, USA och Kina. Produktionen sker i Europa och Latinamerika. Dessutom arbetar ungefär 20 000 personer i Scanias fristående försäljnings- och serviceorganisation.

Scanias identitet utformas av dess kunder och produkter – fordon, tjänster och finansiering – och av människorna inom företaget, deras värderingar och arbetsmetoder. Tre kärnvärden – ”kunden först”, ”respekt för individen” och ”kvalitet” – håller företaget samman och utgör grunden för Scanias kultur, ledarskap och framgång.

Scanias modulära produktsystem, med ett begränsat antal huvudkomponenter, gör en stor mängd anpassningar möjliga samtidigt som kostnaderna för produktutveckling, produktion och reservdelshantering hålls ned. Alla fordon skräddarsys utifrån specifika transportbehov, vilket ger kunden bättre övergripande driftekonomi.

Scania ska bidra till hållbar ekonomisk tillväxt för företaget, våra kunder och för hela samhället. Eftersom Scania är ett branschledande företag inom hållbarhetsarbete samarbetar vi med myndigheter, kunder och organisationer för att kunna erbjuda driftssäkra, energieffektiva produkter och lösningar som ökar kundens effektivitet och bidrar till ett mer hållbart samhälle.