Volkswagen Finans Sverige AB söker Bolagsjurist

 

VW financial services Logo

 

Volkswagen Financial Services har en stark position på den svenska marknaden med en utlåning på 26 miljarder. Vår kontraktsportfölj består av 190 000 finansavtal, 130 000 serviceavtal och över 165 000 försäkringsavtal. Både vår portfölj och personalstyrka på 160 anställda växer för varje år.

Under det gemensamma varumärket Volkswagen Financial Services erbjuds serviceavtal genom Volkswagen Service Sverige AB, org nr 556944-2253, försäkring genom IF Skadeförsäkring AB (publ), org. nr 516401-8102 och bilfinansiering genom Volkswagen Finans Sverige AB (publ) org nr 556258-8904, helägt dotterbolag till Europas ledande fordonsfinansiär Volkswagen Financial Services AG. Globalt hanterar Volkswagen Financial Services cirka 15 miljoner kontrakt, har över 15 000 medarbetare och koncernen förfogar över 1 250 miljarder i tillgångar.

Vi växer och söker en engagerad och driven jurist till Volkswagen Finans Sverige AB. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på vårt huvudkontor i Södertälje.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Tillhandahålla affärsjuridisk och regulatorisk rådgivning till hela verksamheten i syfte att verksamheten ska följa gällande lagar och regler
 • Stödja affärsverksamheten i de olika försäljningsfaserna t.ex. upphandling och förhandling med större vagnparkskunder
 • Upprätta och granska avtal samt andra handlingar
 • Utvärdera nya och förändrade produkter/tjänster ur ett legalt perspektiv
 • Ansvara för att kundavtal och allmänna villkor hålls aktuella
 • Ansvara för bolagets hantering av frågor relaterade till personuppgiftslagen
 • Ansvarig för kundklagomål
 • Delta i branschorganisationers forum för juridiska frågeställningar
 • Informera och utbilda i juridiska frågor
 • Ansvara för intern uppföljning av rättsliga processer
 • Ansvara för legal rapportering till moderbolaget

Kvalifikationer
Du som söker måste ha en juristexamen. Du har minst 3 års arbetslivserfarenhet gärna från en  affärsjuridisk advokatbyrå eller som bolagsjurist. Erfarenhet från bank- eller kreditmarknadsbolag är meriterande. Du ska vidare kunna uttrycka dig obehindrat både skriftligt och muntligt på svenska och engelska.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har hög integritet men samtidigt väldigt god kommunikativ förmåga. Som person har du lätt för att samarbeta, är prestigelös och självgående. Du måste ha en förmåga att kunna organisera och prioritera. Vi sätter även högt värde i att du är initiativrik, lösningsorienterad och ansvarstagande. Ett intresse för finansiering –och/eller bilbranschen är ett plus.

Uppdragsgivare: Volkswagen Finans Sverige AB

Ort: Södertälje

Sista ansökningsdag: 15 mars 2017

I denna rekrytering samarbetar vi med Randstad. Urval och intervjuer sker löpande, men senast den 12/2 vill vi ha din ansökan.

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Carina Rydström, tfn: 073-343 41 51. carina.rydstrom@randstad.se

Facklig representant för Unionen är Marie Larsson, tel. 08-553 869 20.