Volkswagen Financial Services söker redovisningsekonom

Volkswagen Financial Services logga

 

Volkswagen Financial Services har en stark position på den svenska marknaden med en utlåning på 26 miljarder. Vår kontraktsportföljbestår av totalt 500 000  finansavtal, serviceavtal och försäkringsavtal. Både vår portfölj och personalstyrka på 164 anställda växer för varje år.

Under det gemensamma varumärket Volkswagen Financial Services erbjuds serviceavtal genom Volkswagen Service Sverige AB, org nr 556944-2253, försäkring genom IF Skadeförsäkring AB (publ), org. nr 516401-8102 och bilfinansiering genom Volkswagen Finans Sverige AB (publ) org nr 556258-8904, helägt dotterbolag till Europas ledande fordonsfinansiär Volkswagen Financial Services AG. Globalt hanterar Volkswagen Financial Services cirka 12 miljoner kontrakt, har över 12 000 medarbetare och koncernen förfogar över 1 250 miljarder i tillgångar.

 

Är du en driven och nyfiken person som gillar utmaningar och utveckling i en internationell miljö? Då är Volkswagen Financial Services arbetsplatsen för dig. Redovisningsavdelningen består idag av 18 medarbetare och är uppdelade på två team, Cash Management och Redovisning & Upplåning. Nu utökar vi vårt team inom Redovisning & Upplåning med två redovisningsekonomer. En anställning hos oss erbjuder dig en unik arbetsprofil med kombinationen redovisning och finansiell rapportering.

Om tjänsten
Tjänsten är tillsvidareanställning på heltid och placerad på huvudkontoret i Södertälje. Förutom att redovisningsteamet upprättar de månatliga bokslutet och årsredovisningen för de två juridiska enheterna som vi har, ansvarar vi också för större delen av den finansiella rapporteringen som bolaget är skyldig att upprätta. Som redovisningsekonom hos oss kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter bl.a. att vara följande:

 • Grundläggande redovisningsarbete samt att planera och medverka i upprättande av månads- och årsbokslut.
 • Ansvarig för delar av rapportering till Finansinspektionen, Finansbolagens Förening samt till viss del moderbolaget i Tyskland.
 • Delta vid implementering av nya regelverk t.ex. som IFRS, FFFS, CRR m.m.
 • Supportera interna projekt och assistera organisationen i redovisningsfrågor.
 • Delta i arbetet inom Treasury.
   

Krav och kvalifikationer

 • Krav är högskoleutbildning inom ekonomi, inriktning redovisning eller finansiering.
 • Du kan uttrycka dig flytande i svenska och engelska, både tal och skrift. Tyska är meriterande.
 • Du har goda kunskaper i MS Office.
 • Meriterande om du tidigare har arbetat med externredovisning och bokslutsarbete eller inom en finansiell verksamhet.
   

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna. Som person är du noggrann och ansvarstagande, samtidigt som du är positiv och har ett driv i dig. Du är lättlärd och engagerad, angelägen att snabbt sätta dig in i aktuella uppgifter och arbetar serviceinriktat, anpassningsbart och initiativtagande.

Ansökan
Passar ovan beskrivning in på dig är du välkommen att skicka in din skriftliga ansökan med CV och personligt brev senast den 20 Mars 2017 till hr@vwfs.se. Märk ämnesraden med "Redovisningsekonom". Intervjuer kommer att ske löpande.

Har du ytterligare frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Chef Redovisning & Upplåning, Rima Sabbagh,  070 165 18 85.

Facklig representant för Unionen är Marie Larsson på 08-553 869 20.