Volkswagen Financial Services söker Kredithandläggare

Har du erfarenhet av ekonomi och kreditbedömning? Finner du motivation genom daglig kundkontakt? Volkswagen Finans Sverige AB söker handläggare för hantering av inkommande kreditansökningar. Du kommer att ingå i kreditavdelningen som ansvarar för hela kreditprocessen, från kreditbeviljning till konkurs- och obeståndshantering.

Som anställd hos oss kan vi utöver ett varierande och stimulerande arbete med goda utvecklingsmöjligheter erbjuda dig ett antal generösa anställningsförmåner som exempelvis  prestationsbonus, personalbil och friskvårdsbidrag. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i vårt nyrenoverade huvudkontor i Södertälje, endast 30 minuter från Stockholm. Arbetstiderna varierar mellan kl. 8-18 vardagar och kl. 11-15 på lördagar.

Låter detta intressant? Tveka inte att söka redan idag!

 

Arbetsuppgifter

Som kredithandläggare ansvarar du tillsammans med dina kollegor för all kontakt med återförsäljaren vid kreditförfrågningar i syfte att bidra till att de kan sälja fler bilar och att utlåningen sker till kunder med fullgod återbetalningsförmåga. Som kredithandläggare består dina huvudsakliga arbetsuppgifter av att analysera icke automatgodkända affärspropåer från våra återförsäljare avseende nya och befintliga kunder. Ärendena tas emot via mail, telefon och interna system. Du tar kreditbeslut enligt god kreditgivningssed, berörda policys och aktuell delegering.

 

Kvalifikationer

Vi söker sig som har gymnasieexamen, gärna med en ekonomisk inriktning. Meriterande med högskoleutbildning. Du ska ha 2-3 års erfarenhet av att arbeta administrativt som handläggare med fokus på kreditgivning till såväl konsument som näringsidkare samt van att ha daglig kontakt med kunder. Erfarenhet från bilbranschen är meriterande.

Du har god kommunikativ förmåga, såväl skriftligt som muntligt, i både svenska och engelska.

Goda datorkunskaper i framförallt MS Office är ett krav samt kunskaper om lagar och förordningar inom finansbolagets ansvarsområde, t.ex. konsumentkreditlagen.

Som person har du integritet och är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande gentemot kunden. Du är noggrann och ansvarsfull i ditt arbetssätt samt har förmåga att hantera flera saker samtidigt. Rollen ställer krav på att kunna analysera och arbeta med komplexa frågor.

 

Ansökan

Välkommen att skicka in din skriftliga ansökan med CV och personligt brev senast 2018-05-31 till hr@vwfs.se. Märk ämnesraden med ”Kredithandläggare”. Urval sker löpande. Besök vår hemsida för mer information om oss som företag samt hur vi hanterar dina personuppgifter i rekryteringsförfarandet.

Har du ytterligare frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta avdelningschef Hans Carlsson,   08-553 868 16. Facklig representant för Unionen är Marie Larsson, 08- 553 869 20. Vi undanber oss kontakt med säljare från bemannings och rekryteringsföretag.

 

Volkswagen Financial Services har en stark position på den svenska marknaden med en utlåning på 32 miljarder. Vår kontraktsportfölj består av 195 000 finansavtal, 136 000 serviceavtal och över 173 000 försäkringsavtal. Både vår portfölj och personalstyrka på 180 anställda växer för varje år. Under det gemensamma varumärket Volkswagen Financial Services erbjuds serviceavtal genom Volkswagen Service Sverige AB, org nr 556944-2253, försäkring genom IF Skadeförsäkring AB (publ), org. nr 516401-8102 och bilfinansiering genom Volkswagen Finans Sverige AB (publ) org nr 556258-8904, helägt dotterbolag inom Volkswagen Group. Globalt hanterar Volkswagen Financial Services cirka 18,1 miljoner kontrakt, har över 15 000 medarbetare och 170,1 miljarder euro i totala tillgångar.