Lidl söker Projektledare med fastighetsintresse

Många känner till att Lidl är en av de största kedjorna inom dagligvaruhandeln inte bara i Sverige utan även internationellt, men färre känner till att vi även är en stor fastighetsägare. Lidl finns idag i 28 länder med ca 10 000 butiker, och i Sverige med 170 butiker och med siktet inställt på 200 butiker innan 2020. Fastighetsavdelningens uppgift är att genom ansvarsfull etablering, byggnation och förvaltning stötta Lidl Sveriges övergripande affärsidé genom stor fokus på hållbarhet och samhällsansvar. Det innebär bl.a. att vi som första livsmedelskedja i Sverige har byggt en butik enligt BREEAM Outstanding. Vi installerar solceller samt elbilsladdare och vi har certifierat alla våra butiker enligt energiledningsystem ISO 50001. 
 

I Lidls Sveriges fastighetsportfölj ingår även två centrallager samt ett tredje i byggnation. Ett nytt huvudkontor planeras för byggnation i den expansiva Barkarbystaden.

 

Din roll

Som projektledare kommer du ingå i vårt team Portfolio Management vilken har som uppgift att agera stödfunktion och utforma ramar för våra fastighetskontor i Stockholm, Örebro, Malmö och Göteborg i frågor angående strategi, expansion och administration.

Ditt arbete präglas mycket av hantering, sammanställning, uppföljning och kvalitetskontroll av information runt om våra butiker och kommande etableringar. Detta ger dig en omfattande inblick i Lidls fastighetsportfölj. Du deltar i projekt som är direkt eller indirekt kopplade till administration och utveckling av våra fastigheter samt ska leda egna projekt.

Du kommer att arbeta med framtagning av riktlinjer, rutiner och presentationsmaterial. I dina arbetsuppgifter ingår att stötta teamet angående systemansvar som vi har för våra fastighets- och kartsystem samt vårt fastighetsrelaterade ekonomisystem. Detta innebär allt från administrativa uppgifter till utbildning av nya användare i systemen.

Tjänsten inkluderar mycket kontakt med våra fastighetskontor runt om i landet. Du ser det därför som en självklarhet att agera som stöd för våra kollegor och därmed bidra till att vår butiksportfölj kan utvecklas konstant.

 

Din bakgrund

Du har i grunden en relevant avslutad universitetsutbildning. Vi tror att du kan ha en bakgrund inom fastighet, ekonomi eller administration och har goda kunskaper i Officepaketet, särskilt Excel och PowerPoint. Om du har erfarenhet av att arbeta med GIS, databaser eller inneha systemansvar är det meriterande. Vi lägger stor vikt på personliga egenskaper och intresset för arbetsområdet.

För att vara rätt person för den här tjänsten ska du kunna arbeta självständig samtidigt som du samarbeta bra i team. Du är en duktigt, kommunikativ projektledare som uppskattar administrativa uppgifter och förstår vikten i ett noggrant utförande. Vi söker en strukturerad och ansvarstagande person som kan hantera många olika arbetsuppgifter samt har förmågan och drivkraften att slutföra dessa mot en given deadline. Då arbetstempot emellanåt kan vara högt är det viktigt att du trivs med detta och även kan fokusera i stressiga situationer att slutföra dina arbetsuppgifter och att prioritera rätt.

Avdelningens arbetsuppgifter och systemansvar innebär regelbunden kontakt med våra kollegor i Tyskland. Det är därför väldigt meriterande om du kan kommunicera obehindrat på tyska i såväl tal som skrift.

 

Vad vi erbjuder

För oss är det viktigt att våra medarbetare trivs – på alla sätt. Vi erbjuder därför ett arbete i en miljö som karaktäriseras av våra värdeord: engagemang, ansvar, smart och tillsammans. Vi är måna om att stödja och uppmuntra våra medarbetare i deras utveckling. Det är därför glädjande för oss att vi kan erbjuda goda utvecklingsmöjligheter inom Lidl-gruppen, både i Sverige och internationellt.

Tjänsten är på heltid och som anställd på Lidl omfattas du av kollektivavtal för tjänstemän mellan Svensk Handel och Unionen/Akademikerförbunden. Du är placerad på vår centrala Fastighetsavdelning vid vårt huvudkontor i Solna. På avdelningen arbetar i dagsläget 17 personer


Har vi väckt ditt intresse?

Vi hoppas det i alla fall! Du är varmt välkommen att söka tjänsten genom att fylla i formuläret och bifoga cv samt personligt brev via länken ”Ansök här”. Obs! Vi tar endast emot ansökningar som inkommer via denna länk. Denna rekrytering sker med löpande urval varför vi gärna ser att du skickar din ansökan snarast, dock senast 30 januari 2018 Fackliga frågor kontakta Unionens arbetsplatsombud; unionenklubb_hk@lidl.se. Har du frågor om tjänsten eller ansökningsprocessen, vänligen kontakta vår centrala rekryteringsfunktion via vår växel på tfn 08-55 55 70 00. 

Välkommen med din ansökan här!