BookBeat söker Junior Editor & Copy Writer - Germany

Arbetsuppgifter

BookBeat expanderar till Tyskland! Vi söker därför en tysktalande kollega till innehållsteamet som ska hjälpa våra användare i Tyskland att enkelt hitta och uppleva bra ljudböcker. Rollen som Junior Editor & Copy Writer Germany ansvarar för att lyfta böckerna i BookBeats tyska app, webb och marknadsföring; så att fler ska kunna hitta lyssning/läsning som gör dem till trogna BookBeat-användare. Tjänsten är placerad i centrala Stockholm.

Vi söker dig som har tyska som modersmål och en utvecklad känsla för att skriva korta, kärnfulla texter med en personlig touch. Du är kreativ, säljorienterad och har höga krav på kvaliteten i ditt arbete. Du är vaken mot omvärlden och du kan skapa rätt tonalitet för olika målgrupper. En fördel är om du har viss erfarenhet av t.ex. databashantering och/eller webbpublicering, och du ryggar inte för att då och då hantera enformiga arbetsuppgifter. Vi ser gärna att du har 1-3 års relevant utbildning till exempelvis copywriter, marknadsförare, webbredaktör, eller journalist.

Du kommer ha en viktig roll för att BookBeat ständigt ska leverera beroendeframkallande lästips till sina användare och det tror vi du gör bäst om du själv är en hängiven bokläsare, allra helst e- och ljudböcker.

Kvalifikationer

Huvudansvarsområden:

  • Skriva slagkraftiga presentationstexter om tjänstens böcker och producera bokrelaterat innehåll till delar av BookBeats kundkommunikation, såsom nyhetsbrev och facebook.
  • Delaktig i skapande av listor med boktips i den tyska appen.
  • Löpande hantera inhämtning, bearbetning och publicering av böcker och metadata i appen.
  • Svara på kundserviceärenden.

Yrkeskompetens:

  • Du kan skriva på tyska på modersmålsnivå och dessutom korrekt, kreativt och välformulerat.
  • Du har goda kunskaper i engelska och minst medelgoda kunskaper i svenska.
  • Du har gärna ett par års erfarenhet av bokförsäljning, webbpublicering, copy writing, journalist, redaktör eller liknande.

Personliga egenskaper:

  • Mycket god kommunikationsförmåga och samarbetsorienterad.
  • Noggrann.
  • Älskar böcker och läsning.

Språkkunskaper:
Tyska (modersmål), engelska och svenska

 

Ansök om jobbet här!

 
Om företaget

Vi på BookBeat påbörjade 2015 en resa med målsättningen att skapa och framgångsrikt driva marknadens bästa tjänst för att hitta och uppleva digitala böcker, både i Sverige och internationellt. Vi är ett startup-bolag inom Bonnierkoncernen där alla som blir del av teamet tidigt får vara med på resan och hela tiden påverka hur vi utvecklas både på kort och lång sikt.

Det viktigaste för de som blir del av teamet tror vi är nyfikenhet inför användare, böcker och ny teknik. Den nyfikenheten ska driva oss till att hela tiden testa nya saker i tjänsten och låta användarna visa oss om vi är på rätt väg.