Scandic öppnar hotell i Berlin

Fyra frågor till Stephan Stahl, vice President of Sales inom Scandic Hotels.

I höst öppnar Scandic Hotels ett nytt hotell med 565 rum mitt i Berlin på Potsdamer Platz. Hotellbranschen i Berlin har haft ett mycket gott år 2009 med en ökning i antalet övernattningar med omkring 16 procent. Det är tvärtemot den allmänna trenden i hotellbranschen i Tyskland, där antalet övernattningar har gått tillbaka med 3 procent under år 2009. 

Kan den här positiva trenden hålla i sig i Berlin?

Berlin har skaffat sig en unik position som central och populär träffpunkt i Europa, en viktig plats för mässor men även som ett trendigt privatresmål. Denna attraktionskraft kommer att öka ännu mer när Berlins nya flygplats öppnar. Berlin är Europas nya ”boom town”.

I beskrivningen av hotellet framhäver ni den skandinaviska arkitekturen. På vilka sätt kommer det nya Scandic-hotellet utmärka sig jämfört med andra hotell i Berlin?

Först och främst särskiljer vi oss genom vår specifika skandinaviska design. Alla Scandic-hotell är arkitektritade och inredda kring en berättelse kring hotellet. I Berlin är temat ”skandinavisk oas”.

Dessutom har Scandic skapat sig en ledande position när det handlar om samhällsansvar och handikappsanpassning, något som Scandic arbetat med sedan 1994. Scandic är till exempel nämnt som ett positivt exempel i studien om turism för funktionshindrade ”travel for all” av den tyska regeringen.

Vem är målgruppen för hotellet och vad kostar det att bo där?

På vardagarna är vi framför allt ett affärs- och möteshotell, och på helgerna ett hotell för privatresenärer. Scandic vänder sig till många, vilket betyder att vi är stolta över att anpassa oss till gästernas och resenärernas önskemål oavsett vilket segment de representerar. Vi tillämpar säsongpriser men för att ge ett exempel kan du bo på Scandic Berlin Potsdamer Platz till helgpriser från 99 euro från den 1 oktober 2010 och framåt.

Nästa år öppnar ni även ett helt nytt hotell i Hamburg, kommer det fler hotell i Tyskland?

Tyskland anses vara den största hotellmarknaden i vår del av världen. Båda hotellen (i Berlin och i Hamburg) kompletterar Scandics redan existerande hotell i Lübeck. Den tyska marknaden är utan tvivel viktig för Scandics expansion i Europa.

 

Profil

Familj: Gift, 2 barn

Bor: Stockholm, Kungsholmen

Favorithotell: Slott Elmau i bayriska alperna är värt ett besök!

I din Ipod: Tyvärr är jag inte så teknisk avancerad, jag är min Blackberry trogen.

Favoritrestaurang i Berlin: SAGE, en intressant upplevelse. Anspråkslös atmosfär, bra mat och ”Stimmung”.

Vad gillar du mest med Tyskland: Jag giller tysk vin och mat lika mycket som jag uppskattar den djupgående kulturen och den mångfacetterade skönheten i de olika tyska delstaterna.

 

Scandic är en av huvudsponsorerna till Tysk-Svenska Handelskammarens årsmöte den 27 maj på Arlanda. Där kommer du få veta mer om det nya hotellet. Redan nu tar Scandic Berlin Potsdamer Platz emot bokningar inför höstens öppning. Handelskammarens medlemmar har avtalspriser på Scandic Hotels.