Kundcase

Se vad våra medlemsföretag och kunder har sagt om oss och hur vi har kunnat hjälpa företag att lyckas på den tyska och svenska marknaden.

Binogi skalar upp i Tyskland

Binogis digitala läromedel för nyanlända har fått mycket positiv respons på tyska skolor. Med våra kunskaper och vårt nätverk hjälper vi det svenska företaget att expandera i Tyskland.

Björn Borg siktar på Grand Slam

Björn Borg ser enorm potential för sina underkläder och sportmode i Tyskland och har dragit igång en stor satsning. Vi stödjer företaget i dess etablering på den tyska marknaden.

Tactons nya hemmamarknad

Enorm potential tack vare satsningen på Industrie 4.0 – det ser Tacton Systems i Tyskland. Genom medlemskapet hos oss får man både kompetensutveckling och tillgång till ett fantastiskt nätverk.

Agripo kommer till Tyskland

Agripo är en automat som underlättar hanteringen av potatis. Vi har hjälpt företaget bakom den att komma in hos flera stora dagligvarukedjor på den tyska marknaden.

Happy Plugs erövrar Tyskland

Happy Plugs producerar hörlurar som samtidigt ska vara accessoarer. Vi hjälper företaget med redovisningen av avgifter för återvinningen av deras batterier, förpackningar och elektroniska produkter.

Rustad för stor satsning

Detaljhandelskedjan Rusta har öppnat butik och e-handel i Tyskland. Totalt är upp till 500 butiker planerade runtom i landet. Vi stöttade företaget operativt under hela sin väg till Tyskland.

Modulbyggnader för Sverige

Cadolto upplever en stor öppenhet och potential för sin modulbyggnadsteknik i Sverige. Det tyska företaget använder sig av vårt nätverk och vår expertis för att bli mer känd på den svenska marknaden.

Svensk sill erövrar utlandet

Klädesholmen Seafood säljer sina olika sillprodukter nu också utanför Sverige. Vi sköter deras redovisning av avgifter för förpackningsåtervinning på olika marknader inom EU.

Musikupplevelser för Sverige

"Det är helt grymt att ha experter som kan både den svenska och tyska marknaden och inte minst språket." Det säger man på konsertarrangören FKP Scorpio Sverige om våra tjänster.

Kullamust dricks nu i Tyskland

Kullamust tillverkas av Kullabygdens Musteri och har bara en enda ingrediens: äpplen. I samarbete med oss expanderade företaget bland annat till Tyskland, Österrike och Belgien.

Loom bygger köpupplevelser

Loom shopexpansion planerar och upprättar detaljhandelskoncept. Genom medlemskapet i handelskammaren vill det tyska företaget bygga ut sina handels- och hantverkskontakter.

By Rydéns lyser även i Tyskland

By Rydéns lampor är inte bara mycket populära i Sverige. För verksamheten i Tyskland har företaget anlitat handelskammaren för frågor inom bland annat rekrytering och juridik.

Helaba öppnar kontor i Sverige

Den tyska banken Landesbank Hessen-Thüringen (Helaba) har öppnat ett kontor i Stockholm. Handelskammaren hjälpte bl a med juridisk rådgivning kring anställningsavtalen.

Elicit expanderar till Tyskland

Med medlemskapet hos oss fick det svenska it-företaget Elicit hjälp att bygga nya nätverk, få utökad kunskap om den tyska marknaden samt ett kompetent bollplank gällande olika frågor.

WT Energiesysteme expanderar

WT Energiesysteme planerar, uppför, moderniserar och underhåller ställverk och andra anslutningar till elnätet. Med hjälp av Tysk-Svenska Handelskammaren tog företaget steget till Sverige.

Bättre nätreklam med Nugg.ad

Med hjälp av smart data gör Nugg.ad företagens nätreklam mer målinriktad. Idag finns det tyska företaget i åtta europeiska metropoler. Vi tar hand om deras löneadministration i Sverige.

Tysk världsklass för Sverige

Wago har med fjäderklämmor blivit världsmarknadsledande för elektrisk anslutnings- och automatiseringsteknik. Man anlitar handelskammaren vid juridiska frågor samt för lönetjänster.

Vi hjälpte Mymuesli till Sverige

Mymuesli gör frukostbordet mer variationsrikt. När det framgångsrika tyska företaget skulle etablera sig i Sverige anlitade man Tysk-Svenska Handelskammaren.

Artipelag skaffar tyska kunder

Artipelag, en plats där konst möter kultur, erbjuder möteslokaler och festvåningar till företag. Medlemskapet hos oss ger dem möjlighet att få tillgång till den tyska marknaden.

Happiness utvidgar nätverket

Med sitt medlemskap hos oss drar Stockholmsbaserade webbyrån Happiness nytta av nätverkande, kundkontakter och kunskap om marknader och affärsutveckling.

Flexibelt i stan med Drive Now

Med Drive Now får stockholmarna uppleva den nya trenden carsharing. Tysk-Svenska Handelskammaren sköter löneadministrationen åt det tyska företaget.

Bjoorn uppfinner golv på nytt

Med sitt innovativa klickgolv har den svenska producenten Bjoorn revolutionerat golvbranschen. Handelskammaren hjälpte företaget att komma in på den tyska marknaden.

Babor siktar högt i Sverige

I Tyskland har Babor sedan länge varit ett märke av tradition. För att hjälpa företaget att lyckas även på den svenska marknaden stödjer handelskammaren dem i juridiska och interkulturella frågor.

Alla älskar Vitra

Oavsett om hemma, på kontoret eller restaurangen – Vitras designmöblar övertygar sedan 1950. Tysk-Svenska Handelskammaren hjälper företaget med bokföringen.

SSI Schäfer bygger i Sverige

Tyska SSI Schäfer har fått uppdraget att bygga en ny logistikanläggning i Källby. Handelskammaren gav den hjälp företaget behövde för ett lyckat projektgenomförande.

Roligare golf med Vice

Vice Sporting Goods revolutionerar golfmarknaden genom direktdistribution via nätet. Handelskammaren sköter momsredovisningen åt det tyska företaget.

QPAD återvinner korrekt

Tyska dataspelsentusiaster älskar QPAD:s prylar. Tack vare Tysk-Svenska Handelskammarens tjänster funkar förpacknings- och elektronikåtervinningen smidigt.

Granit satsar på Tyskland

Funktionella produkter som skapar ordning och reda – det utmärker den svenska inredningskedjan Granit. Handelskammaren bidrog till företagets etablering i Tyskland.

Indiska har öppnat i Tyskland

Nu får även tyskarna uppleva Indiskas typiska blandning av orientaliska färger och svensk designtradtion. Handelskammaren hjälpte företaget med etableringen i Hamburg.

Stadium har erövrat Hamburg

I september 2014 tog Stadium steget till Tyskland. Inför etableringen hjälpte handelskammaren till med rådgivning kring bland annat arbetsrätt, hyresavtal och marknadsföring.

Tyskt hantverk i Sverige

Den sydtyska interiörbyggnadsspecialisten Baierl & Demmelhuber planerar och utrustar detaljhandelsbutiker i Sverige. Vi agerar bland annat som företagets momsombud.

Flyeralarm etablerar sig online

Det tyska online-tryckeriet Flyeralarm har öppnat sin webshop i Sverige. Handelskammaren hjälpte bland annat till med bolagsbildningen och valet av marknadsföringsaktiviteter.

Hornbach växer i Sverige

Idag har byggvaruhuset Hornbach fyra varuhus i Sverige. Under etableringsfasen skötte Tysk-Svenska Handelskammaren deras bokföring och gav juridisk rådgivning.

Gina Tricot utvidgar till Tyskland

Den svenska klädkedjan Gina Tricot inledde en stor satsning i Tyskland 2010. Inför etableringen tog man hjälp av våra tjänster inom miljöservice för rådgivning i miljörelaterade frågor.

Studieresa på Almegas uppdrag

På uppdrag av Almega organiserade Tysk-Svenska Handelskammaren en studieresa för beslutsfattare från Tyskland som fick möjlighet att informera sig om svensk barnomsorg.

Design Online säljer till Tyskland

Design Online tog steget in på den tyska e-handelsmarknaden. Vid flera tillfällen anlitade de handelskammaren för rådgivning, bland annat om det tyska systemet för återvinning av förpackningar.

Svensk anläggning för Lechner

Lechner är en av Europas ledande tillverkare av bänkskivor. Inför etableringen i Sverige anlitade företaget oss för bokföring, myndighetskontakter och personaladministration.

Pramit bygger i Sverige

Turkisk-tyska byggentreprenören Pramit är med i många infrastruktur- och bostadsprojekt i Sverige. Handelskammaren sköter deras löneadministration och redovisning.

Trygga byggen med Layher

Tyska ställningsbyggaren Layher etablerade sig i Sverige för 30 år sedan och säljer över hela världen idag. Vi fick inspirera företagets tysk-svenska samarbete.