Kundcase

Se hur vi kunnat hjälpa andra företag i deras affärsplaner.

Expat-coaching: Allt du som utsänd behöver veta

Etablering

Att bli utsänd till ett annat land är för varje medarbetare, både jobbmässigt och privat, ett stort steg som för med sig en hel del utmaningar. För att nystarten i Sverige eller Tyskland ska lyckas erbjuder Tysk-Svenska Handelskammaren nu...

Läs mer

Många bra insikter tack vare kursen "Så förhandlar du med tyskar"

Mässor och event

Tysk-Svenska Handelskammaren arrangerar workshops och seminarier på aktuella och relevanta ämnen. Främst besöks utbildningarna av anställda till kammarens nästan 1 200 medlemsföretag men även de som inte är medlemmar är välkomna.

Läs mer

Handelskammaren arrangerade studieresa om förskolor

Etablering

På uppdrag av Almega organiserade Tysk-Svenska Handelskammaren en studieresa för beslutsfattare från Tyskland som fick möjlighet att informera sig om svensk barnomsorg.

Läs mer

Skandinavisk design gör succé på nätet

Etablering

Design Online tog steget in på den tyska e-handelsmarknaden. Den har stor potential men det är viktigt att informera sig om lagar och regler som gäller i Tyskland.

Läs mer

Fido ger filmen rätta effekten

Juridik

Fido är ett företag som specialiserat sig på att producera de sekvenser som inte går att filma på vanligt sätt. Sedan september 2012 ingår även ett dotterbolag i Tyskland.

Läs mer

Itrim satsar i Tyskland på viktminskning

Etablering

Itrim är ett svenskt företag som specialiserat sig på att erbjuda program för varaktig viktminskning genom förändrat beteende inom mat och motion. I februari 2013 öppnade Itrim ett center i Köln.

Läs mer

Lechner invigde ny produktionsanläggning i Strömsnäsbruk

Redovisning

Lechner producerar och marknadsför bänkskivor i allt från laminat till glas, produkter som passar bra in i den svenska inrednings- och gör-det-själv-vågen.

Läs mer

Personlig reklam ger affärer på nätet

Redovisning

E-handeln har fått sitt definitiva genombrott och allt fler konsumenter i både Sverige och Tyskland väljer att snabbt och enkelt handla på nätet.

Läs mer

Nöjda hyresgäster ger ökad lönsamhet

Juridik

Fastighetsbolag har allt att vinna på att lyssna på sina hyresgäster och använda deras synpunkter som stöd i sin verksamhetsstyrning.

Läs mer

Gränslös försäljning av bläckpatroner

Skatt

InkClub har i dag cirka tre miljoner kunder i 15 europeiska länder, varav Frankrike och Tyskland är de största marknaderna utanför Norden.

Läs mer