Foto: ccPix.com/CC by 2.0

Workshop: Så hittar du affärspartner i Tyskland

Du vill hitta affärspartner eller kunder i Tyskland men vet inte riktigt hur du ska dra igång exportsatsningen? Dra nytta av våra erfarna marknadsexperter som har en stark förankring i det tyska näringslivet och ger dig konkreta råd inför ett möte och tips på vilka gränsöverskridande kanaler och kontaktytor som finns.

Våra experter inom Market Entry & Business Development har lång erfarenhet av att ha hjälpt svenska företag hitta kunder och affärspartner i Tyskland. Att förmedla kontakter och underlätta samarbeten mellan Tyskland och Sverige, oavsett bransch, är ett av våra kärnuppdrag.

I denna workshop får du lära dig allt om de olika kanaler som finns för att hitta kontakter i Tyskland och vad du ska tänka på i kommunikationen med en tysk. Vi kommer att gå igenom de möjligheter som ges via mässor, i databaser och med olika nätverk. Dessutom får du lära dig hur man effektivt kontaktar kunden och vad du ska tänka på när du få till ett möte i Tyskland.

För vem
Denna workshop riktar sig framför allt till dig som är verksam som export-, försäljnings- eller marknadschef och som redan har eller planerar att skapa affärskontakter i Tyskland.

Workshopen hålls på svenska.
 

Program

kl  8.30 Registrering och frukost
kl  9.00 Workshop
kl 10.00 Kaffepaus
kl 10.15 Workshop
kl 11.00 Workshopen avslutas


Kursledning

Ninni Löwgren Tischer, TSHK

Ninni Löwgren Tischer är chef för avdelningen Market Entry & Business Development på Tysk-Svenska Handelskammaren med mångårig erfarenhet från det tyska och svenska affärslivet. Hon delar med sig av sina erfarenheter och tar upp praktiska exempel från deltagarnas egna upplevelser.


 

Alrun Griepenkerl, TSHK

Alrun Gripenkerl jobbar med marknadsetableringsfrågor på Tysk-Svenska Handelskammaren och är expert för mässor i Tyskland. I workshopen berättar hon om hur man hitta rätt affärspartner på mässorna.

 

 

 

Anmälan och pris

Deltagaravgiften är 1 050 kronor för medlemmar i Tysk-Svenska Handelskammaren. Övriga betalar
1 550 kronor. Moms tillkommer. I kursavgiften ingår dokumentation och frukost. Anmälan är bindande men kan överlåtas. Om du avbokar fem dagar före kursen eller senare utgår 50 procent av kursavgiften. Vid uppsägning samma dag som kursen utgår hela beloppet.

Välkommen att anmäla dig här!

 

Information om medlemskap i Tysk-Svenska Handelskammaren hittar du här.

Kontaktperson

Marisa Schneider

Projektledare

Telefon

+46-8-665 18 59

08:30
arrow_forward
11:00
29 maj
2017
Tysk-Svenska Handelskammaren
Valhallavägen 185
Stockholm