Foto: Scania/TSHK

Årsmöte 2017 och Tyskland i dialog (fullbokat)

Hur kommer transportsektorns framtid att se ut? Hållbara och smarta transporter – men hur och av vem?

Vi har bjudit in Andreas Renschler, chef för Volkswagenkoncernens lastbilsdivision och styrelseordförande för Scania, som gästtalare på diskussionsforumet Tyskland i dialog i anslutning till Tysk-Svenska Handelskammarens årsmöte 2017. I den efterföljande panelen diskuterar experter från fordonsindustrin och infrastrukturaktörer om hur man klarar omställningen till en ren och smart transportsektor. De talar om visioner, koncept och ansvarsområden. Spännande projekt och aktuella planer från både Tyskland och Sverige presenteras och diskuteras.

 

Program årsmöte (endast för medlemsföretag)

14.30 Registrering och kaffe

15.00 Årsmöte (hålls på tyska)

 

Program Tyskland i dialog

15.45 Kaffe och registrering av nyanlända gäster, även icke-medlemmar
 
16.15  Tysk-Svenska Handelskammarens styrelseordförande hälsar välkommen
 
16.25 The Future of Transportation - gästföredrag av Andreas Renschler, chef för Volkswagenkoncernens lastbilsdivision och styrelseordförande för Scania
 
17.00

Paneldiskussion: Clean and Smart Transportation – How and by Whom?
Vad krävs för att ställa om till en ren och smart transportsektor? Vem ska driva och finansiera utvecklingen – branschens företag eller politik och myndigheter på kommunal, regional och nationell nivå?

Vår panel med experter från fordonsindustrin och infrastrukturaktörer diskuterar visioner, koncept och ansvarsområden. Spännande projekt och aktuella planer från både Tyskland och Sverige presenteras och diskuteras.

  Medverkande talare:
  • Andreas Renschler, chef för Volkswagenkoncernens lastbilsdivision och styrelseordförande för Scania
  • Henrik Henriksson, vd och koncernchef för Scania
  • Lena Erixon, generaldirektör för Trafikverket
  • Sara Mazur, forskningschef på Ericsson
  Föredraget och diskussionen hålls på engelska och modereras av Ulf Wickbom.
 
17.45 Buffé och tid för samtal
 
20.00 Kvällen avrundas


Lite mer om våra medverkande talare:

Andreas Renschler, chef för Volkswagenkoncernens lastbilsdevision och styrelseordförande för Scania

Andreas Renschler har många års erfarenhet som chef inom bilindustrin. Han startade sin karriär inom Daimler, där han bland annat ledde lastbils- och bussdivisionen och var ansvarig för produktion och inköp på Mercedes-Benz Cars och transportbilar. Sedan 2015 är Andreas Renschler medlen i styrelsen för Volkswagen AG och ansvarar för affärsområdet kommersiella fordon. I Volkswagen-ägda tillverkarna Scania och MAN är han styrelseordförande.

Lena Erixon, Trafikverket

Lena Erixon är sedan september 2015 generaldirektör vid Trafikverket. Dessförinnan var hon generaldirektör vid Försvarets materielverk. Hon har lång erfarenhet som myndighetschef, bl a på tidigare Vägverket 2000–2010, inom Kommunförbundet och på Finansdepartementet. Hon studerade på förvaltningslinjen vid Stockholms universitet. Lena Erixon är även ordförande i Arbetsförmedlingen.

Sara Mazur, Ericsson

Sara Mazur är sedan 2012 chef för forskningsavdelningen på Ericsson. Under hela sin karriär på Ericsson, som började 1995, har Sara Mazur arbetat med högteknologisk forskning i olika positioner. Hon är utbildad civilingenjör i elektroteknik vid Kungliga Tekniska högskolan och har disputerat i plasmafysik. Sara Mazur har 69 egna patent och är utnämnd till en av Sveriges mäktigaste kvinnor inom digitalisering.

Henrik Henriksson, Scania

Henrik Henriksson är sedan januari 2016 vd och koncernchef för Scania. Han är också medlem av ledningen för Volkswagen Truck & Bus GmbH. Dessförinnan var han del i Scanias verkställande ledning med ansvar för försäljning och marknadsföring. Henrik Henriksson är civilekonom och anställdes vid Scania 1997 som trainee och har innehaft ett flertal ledande befattningar inom bolaget.

 

Anmälan och kostnad

Välkommen att anmäla dig. Såväl årsmötet som efterföljande seminarium är kostnadsfria för medlemmar i Tysk-Svenska Handelskammaren och inbjudna gäster. Antal platser per företag är begränsat. En avgift på 500 kr exkl. moms debiteras vid no-show. Om ingen från ditt företag kan delta vid årsmötet ser vi gärna att ni skickar oss en fullmakt utställd på en representant från ett annat medlemsföretag. Kontakta oss så hjälper vi er.

Är du intresserad av att delta men inte har fått någon inbjudan eller inte är medlem? Välkommen att kontakta Sophia Loader eller Aino Weber.

 

Tyskland i dialog är Tysk-Svenska Handelskammarens forum för näringspolitiska frågor. Tyska representanter från näringsliv, politik och forskning möter beslutsfattare i Sverige för att diskutera aktuella frågor.

Kontaktperson

Sophia Loader

Event- och konferensansvarig

Telefon

+46-8-665 18 62

14:30
arrow_forward
20:00
24 apr
2017
Svenska Filminstitutet
Borgvägen 1-5
Stockholm

I samarbete med