Ta vara på dina marknadschanser i Tyskland

Foto: SANDVIK
Datum | Tid | Plats Science Park, Jönköping
26 november 2014. 09:00 - 14:00

Är ni ett verkstadsföretag som funderar på att gå in på den
tyska marknaden? Är ert företag redo för nästa steg eller finns
ni redan i Tyskland men vill lyckas ännu bättre?
På vårt halvdagsseminarium får ni inspiration och konkret etableringsrådgivning!

På onsdag, den 26 november 2014 bjuder den tyska näringslivsfrämjande organisationen NRW.INVEST i samarbete med Tysk-Svenska Handelskammaren och SANDVIK in till ett seminarium i Jönköping. Seminariet riktar sig främst till fordonsindustrin, verkstadsföretag och leverantörer inom anläggningsindustrier. Passa på att informera dig om förutsättningar och marknadspotentialen för svenska företag i Tysklands främsta region för investeringar, delstaten Nordrhein-Westfalen!

Nordrhein-Westfalen (NRW) ligger i Europas centrum och är Tysklands största förbundsland med 18 miljoner invånare. Här finner man den största kundtätheten och utmärkta trafikförbindelser till Sverige, Benelux-länderna och Östeuropa. Detta är anledningen till att de flesta svenska företagen har sitt dotterbolag i Tyskland i Nordrhein-Westfalen. Atlas Copco, Ericsson, Itrim, Sandvik är några av drygt 270 svenska företag som nyttjar dessa strategiska fördelar och bygger upp sin verksamhet i Tyskland härifrån.

På detta halvdagsseminarierum får ni ta del av råd, strategier och inspiration om hur ni kan lyckas på den tyska marknaden, bl.a.

-       Exportmarknad Tyskland: förutsättningar, marknadspotential och möjligheter
        för svenska verkstadsföretag och underleverantörer inom anläggningsindustrier
        och fordonsindustrin

-       Uppbyggnad av en försäljningsstruktur

-       Konkreta affärsmöjligheter i Nordrhein-Westfalen (NRW)

-       Regionala och kulturella skillnader mellan Sverige och Tyskland

-       Success story: Svenska SANDVIK berättar om sina erfarenheter i NRW

Hela programmet hittar du här.

Detta seminarium är kostnadsfritt och kommer att äga rum den 26 november mellan kl. 9.00 och 14.00 i Jönköping. Efter seminariet ges möjlighet till individuella affärssamtal med experterna för marknads- och etableringsfrågor. Anmäl dig här

Vi ser fram emot att få hälsa dig välkommen vid detta evenemang.

För frågor är du välkommen att kontakta Timo Kabus på timo.kabus@handelskammer.se