Tysktalande HR-generalist

Vi söker dig som älskar att jobba med HR och administration. Letar du efter en utmaning i ett internationellt företag som förenar det bästa av den tyska och svenska kulturen? Välkommen att söka idag som vikarie med möjlighet till fortsatt anställning!

Tysk-Svenska Handelskammaren är sedan 1951 den naturliga tjänste- och serviceorganisationen för industri- och handelsförbindelser mellan Tyskland och Sverige. Tysk-Svenska Handelskammaren tillhör det globala nätet av tyska utlandshandelskamrar, AHK, och är med cirka 1 150 medlemsföretag och omkring 60 medarbetare i Stockholm samt Malmö den största utlandskammaren i Sverige.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ha varierande administrativa arbetsuppgifter inom hela HR-området. Du kommer att ta hand om t.ex. rekryteringar och avgångar i avstämning med respektive affärsområdeschef, anställningsavtal, pensions- och gruppförsäkringar samt vårt HR- och tidrapporteringssystem. Utöver det kommer du självständigt att ta hand om vårt interna praktikantprogram samt delta i interna projekt.

Kvalifikationer

Du är trygg i dig själv och har hög integritet. Du är duktig på att skapa relationer och har en god kommunikativ förmåga. Vidare är du en skicklig administratör som är strukturerad och har ett metodiskt arbetssätt. Du kommer att rapportera till vd. Du har tyska eller svenska som modersmål och behärskar det andra språket (tyska respektive svenska) mycket väl i både tal och skrift.

Som person är du glad, öppen, positiv och har lätt att skapa och etablera kontakter. Du är en genuin servicemänniska. Att driva arbetet framåt och hålla tidsramar samt frister är lätt för dig. Du är prestigelös, noggrann och har lätt att följa befintliga rutiner och tvekar inte inför nya utmaningar. Du är en van datoranvändare och att jobba med Officepaketet tillhör din vardag. Har du erfarenhet av att jobba med Sympa eller Milltime ser vi det som meriterande.

Utbildning

Du har relevant utbildning inom HR och arbetsrätt samt några års erfarenhet inom HR, gärna i Sverige.

Vi erbjuder

Tysk-Svenska Handelskammarens kontor är beläget på Valhallavägen i Stockholm, i ljusa och moderna lokaler. Alla medarbetare präglas av stark sammanhållning och teamkänsla. Du kommer att få arbeta i en spännande företagskultur med inslag från både tysk och svensk kultur.

På handelskammaren värnar vi om balans mellan arbetsliv och fritid vilket gör det möjligt att kombinera ansvarsfullt arbete med familjeliv och fritid samt möjlighet för återhämtning mellan arbetstoppar. Vi erbjuder dig ett konkurrenskraftigt anställningserbjudande med fördelaktiga villkor.

Tjänsten är ett vikariat på ett år där det finns möjlighet till deltid samt fortsatt anställning. Tillträde 1 maj 2018 eller enligt överenskommelse.

Vi ser fram emot att få din ansökan med CV och personligt brev senast den 31 mars 2018 via denna länk. Vi arbetar med löpande urval. Vid frågor är du alltid välkommen att höra av dig till vår HR-ansvarig Franziska Hatami Anderson.

Ansprechpartner

Franziska Hatami Anderson

HR-ansvarig

Telefon

+46-8-665 18 53