QleanAir Scandinavia sucht deutschsprachigen Buchhalter (m/w) in Schweden

Är du en erfaren tyskspråkig redovisningsekonom med mycket goda Excel-kunskaper? Är du en noggrann och ansvarsfull person som trivs med eget ansvar och som skulle vilja arbeta i ett internationellt tillväxtföretag? Då kanske du är den vi söker som medarbetare till QleanAir Scandinavia.

Arbetsbeskrivning

Du ingår i ett team av tio kvalificerade redovisningsekonomer, som var och en ansvarar för ett antal länder och där man rapporterar till företagets ekonomichef. Fokus för den utannonserade tjänsten kommer att vara mot tysktalande länder. Eftersom bolaget är organiserat med eget landsansvar bör du som person ha en stark drivkraft och mycket god förmåga att arbeta självständigt.

Vi söker en driven tysktalande redovisningsekonom till QleanAir Scandinavia AB som skall arbeta med:

  • Kundavtalshantering (ansvar för kreditkontroller, kritiskt granska avtal, utskick av kundavtal samt avtalsregistrering mm)
  • Kontakter med säljare, kunder, finansbolag och samarbetspartners
  • Fakturering
  • Löpande redovisning
  • Månadsbokslut, kvartalsbokslut, årsbokslut

Tjänsten är fördelad på ca 50% avtalshantering och 50 % redovisning, där avtalshanteringen har en högre prioritet.

Tillsvidareanställning med tre månaders provanställning.

Du blir en del av ett innovativt företag med ett mycket väl utvecklat processtänk. Kontoret är relativt litet med korta beslutsvägar samtidigt som du får ta del av en världsomspännande organisation.

Din Bakgrund

Du är en erfaren redovisningsekonom som är van att arbeta med hela redovisningen från reskontra till bokslut. Vi ser att du har minst 3 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. I ditt arbete kommer du att kommunicera med tyska kunder och samarbetspartners varför du bör vara helt flytande i språket. Då vårt koncernspråk är engelska är även goda engelska kunskaper i tal och skrift ett krav. Vidare är du en rutinerad användare av Excel.

Vi söker en flexibel och engagerad medarbetare som tycker om att arbeta i en internationell miljö. Du bör vara nyfiken och utåtriktad samtidigt som du har hög ansvarskänsla och gott ordningssinne. Krav på god samarbetsförmåga. Eftersom du ansvarar för hela processen från reskontra till bokslut och resultatanalyser söker vi en prestigelös person som motiveras av helheten.

Om QleanAir

QleanAir Scandinavia utvecklar, formger och säljer lösningar för rena och kontrollerade miljöer. Produktportföljen består av industriell luftrening, skydd mot passiv rökning och skräddarsydda renrumslösningar. Företaget är världsledande gällande specifika utmaningar relaterade till miljö, säkerhet och hälsa genom att erbjuda teknik som förädlar och renar luft.

Bolaget grundades 1987 och ägs sedan fyra år tillbaka av private equity bolaget  Priveq. Huvudkontoret ligger i Solna Strand, Stockholm och där arbetar ca 25 personer. Totalt har bolaget ca 70 anställda över hela världen. QleanAir säljer sina produkter till 11 länder i Europa och har dotterbolag etablerade i både Tyskland och Holland. Utöver Europa sker försäljning i dagsläget framförallt i Japan, USA och Kina. Bolaget har en väl utarbetad och förankrad tillväxtstrategi.

 

I denna rekrytering samarbetar QleanAir med Amendo Bemanning och Rekrytering. Passar beskrivningen in på dig är du välkommen med din ansökan via denna länk. Hör gärna av dig med eventuella frågor till rekryteringskonsult, Margaretha Palmbäck, tel: 072-522 50 09 margaretha.palmback@amendo.se