Volkswagen Finans Sverige AB sucht Restwert- und Gebrauchtwagenanalytiker für Schweden (w/m)

Är du en analytisk person som finner fordonsbranschen intressant? Vill du arbeta med processen kring återlämnandet av privatleasade bilar och vara med och påverka processen när kunden lämnat tillbaks bilen?

Volkswagen Finans Sverige AB söker en restvärdes- och begbilsanalytiker. Vi står inför en spännande period av utveckling inom området. Privatleasing har vuxit de senaste åren, vilket gör att arbetet kring beräkningar av restvärden och processer för återlämnade kommer utvecklas de närmsta åren. Målsättningen är att stötta våra återförsäljare i ett väl fungerande flöde av begagnade bilar samtidigt som vi vill få nöjda kunder som köper nya produkter och tjänster från oss inom Volkswagen-gruppen.

Som anställd hos oss kan vi utöver ett varierande och stimulerande arbete med goda utvecklingsmöjligheter erbjuda dig ett antal generösa anställningsförmåner som exempelvis  prestationsbonus, personalbil och friskvårdsbidrag. Tjänsten är en  tillsvidareanställning på heltid med placering på vårt huvudkontor i Södertälje, endast 30 minuter från Stockholm.

Låter detta intressant? Tveka inte att söka redan idag!

Arbetsuppgifter

Som Restvärdes- och begbilsanalytiker tillhör du gruppen Asset Management som ingår i avdelningen Risk Management och Controlling. Asset Management hanterar företagets tillgångar gällande leasade bilar och består av två ben: Asset Risk som sätter restvärden på de bilar företaget finansierar och garanterar restvärdet för samt Re-marketing som sätter priser på de begagnade bilar företaget får tillbaka och som skall säljas vidare. Gruppen arbetar även med att stödja andra funktioner i företaget med kunskap om begagnatmarknaden för bilar.

Som Restvärdes- och begbilsanalytiker kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter omfatta administration av restvärdesprocessen och prissättning av begagnade bilar. Du kommer medverka i förberande av restvärdeskommitté och marknaspriskommitté. I rollen ingår också rapportering till vårt huvudkontor i Tyskland samt analys av prisutveckling för begagnade bilar och restvärde för olika bilmodeller.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning, gärna inom ekonomi eller statistik. Du har goda datorkunskaper, i framförallt Excel samt i något analysprogram som exempelvis SQL. Meriterande med erfarenhet från bil- och/eller finansmarknaden. Du har god kommunikativ förmåga, såväl skriftligt som muntligt, i både svenska och engelska.

I ditt arbete är du ansvarsfull, kvalitetsmedveten, strukturerad och har förmåga att självständigt driva processer framåt. Du förstår och tillämpar affärsprinciper samt fokuserar på kostnader, intäkter, marknader och effekter ur ett ekonomiskt perspektiv. Du har förmåga att analysera och lösa komplicerade problem. Som Restvärdes- och begbilsanalytiker kommer du ha kontakt med såväl interna som externa parter varpå god sammarbetsförmåga är ett krav.

Ansökan

Välkommen att skicka in din skriftliga ansökan med CV och personligt brev senast 2018-08-12 till hr@vwfs.se. Märk ämnesraden med ”Restvärdes- och begbilsanalytiker”. Rekryteringsprocessen kommer ta paus under sommaren, varpå återkoppling kan dröja.  

Har du ytterligare frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Avdelningschef Mats Johansson, 08-553 868 86. Facklig representant för Unionen är Marie Larsson, 08- 553 869 20. Vi undanber oss kontakt med säljare från bemannings och rekryteringsföretag.

Besök vår hemsida för mer information om oss som företag samt hur vi hanterar dina personuppgifter i rekryteringsförfarandet.

Volkswagen Financial Services har en stark position på den svenska marknaden med en utlåning på 35 miljarder. Vår kontraktsportfölj består av 214 000 ­ finansavtal, 159 000 serviceavtal och över 193 000 försäkringsavtal. Både vår portfölj och personalstyrka på 180 anställda växer för varje år. Under det gemensamma varumärket Volkswagen Financial Services erbjuds serviceavtal genom Volkswagen Service Sverige AB, org nr 556944-2253, försäkring genom IF Skadeförsäkring AB (publ), org. nr 516401-8102 och bilfinansiering genom Volkswagen Finans Sverige AB (publ) org nr 556258-8904, helägt dotterbolag inom Volkswagen Group. Globalt hanterar Volkswagen Financial Services cirka 19,7 miljoner kontrakt, har över 15 770 medarbetare och 186,9 miljarder euro i totala tillgångar.