Volkswagen Financial Services sucht Kreditsachbearbeiter (m/w) für Schweden

Har du erfarenhet av ekonomi och kreditbedömning? Är du analytisk och gillar att arbeta med utredningar? Volkswagen Finans Sverige AB söker en handläggare för kredituppföljning. Du ingår i kreditavdelning som ansvarar för hela kreditprocessen, från kreditbeviljning till konkurs- och obeståndshantering.

Som anställd hos oss kan vi utöver ett varierande och stimulerande arbete med goda utvecklingsmöjligheter erbjuda dig ett antal generösa anställningsförmåner som exempelvis  prestationsbonus, personalbil och friskvårdsbidrag. Tjänsten är ett vikariat om ca ett år på heltid med placering på vårt huvudkontor i Södertälje, endast 30 minuter från Stockholm.

Låter detta intressant? Tveka inte att söka redan idag!

 

Arbetsuppgifter

Som handläggare kredituppföljning arbetar du med att utföra utredningar kring kreditärenden samt att följa upp kundernas engagemang i syfte att identifiera, mäta och kontrollera kreditrisker både vad avser löpande och kommande exponering. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är kravhantering, etablera amorteringsplaner, inkassoåtgärder, vidtaga rättsliga åtgärder, återtag och ta fram underlag för avyttring av dessa fordon. Du arbetar även med omskrivningar, förlängningar och vid behov upprätta amorteringsfria månader samt hanterar konkurser och rekonstruktioner. I rollen ingår kontakt med såväl interna som externa parter, exempelvis inkassobolag, myndigheter och advokater.

 

Kvalifikationer

Vi söker sig som har gymnasieexamen, gärna med en ekonomisk inriktning. Meriterande med högskoleutbildning. Du har erfarenhet från likande roller med fokus på kreditgivning till såväl konsument som näringsidkare samt erfarenhet av att läsa, förstå och dra slutsatser av ekonomisk information. Erfarenhet från bilbranschen är meriterande.

Du har god kommunikativ förmåga, såväl skriftligt som muntligt, i både svenska och engelska. Meriterande med kunskaper i tyska. Goda datorkunskaper i framförallt MS Office är ett krav samt kunskaper om lagar och förordningar inom Kreditavdelningens ansvarsområde, t.ex. konsumentkreditlagen. Som person har du hög integritet, är analytisk, noggrann och ansvarsfull i ditt arbetsätt samt har förmåga att hantera flera saker samtidigt. 

 

Ansökan

Välkommen att skicka in din skriftliga ansökan med CV och personligt brev senast 2018-04-22 till hr@vwfs.se. Märk ämnesraden med ”handläggare kredituppföljning”. Urval sker löpande. Besök vår hemsida för mer information om oss som företag samt hur vi hanterar dina personuppgifter i rekryteringsförfarandet.

Har du ytterligare frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Gruppchef Jenny Enmark, 08-553 867 12. Facklig representant för Unionen är Marie Larsson, 08- 553 869 20. Vi undanber oss kontakt med säljare från bemannings och rekryteringsföretag.

 

Volkswagen Financial Services har en stark position på den svenska marknaden med en utlåning på 32 miljarder. Vår kontraktsportfölj består av 195 000 finansavtal, 136 000 serviceavtal och över 173 000 försäkringsavtal. Både vår portfölj och personalstyrka på 180 anställda växer för varje år. Under det gemensamma varumärket Volkswagen Financial Services erbjuds serviceavtal genom Volkswagen Service Sverige AB, org nr 556944-2253, försäkring genom IF Skadeförsäkring AB (publ), org. nr 516401-8102 och bilfinansiering genom Volkswagen Finans Sverige AB (publ) org nr 556258-8904, helägt dotterbolag inom Volkswagen Group. Globalt hanterar Volkswagen Financial Services cirka 18,1 miljoner kontrakt, har över 15 000 medarbetare och 170,1 miljarder euro i totala tillgångar.